Skip to main content

VORES HISTORIE

Kvalitetsudstyr siden 1929

RK Brand har i generationer hjulpet beredskaber i hele landet med kvalitetsudstyr. Udstyr som de kan stole på, når det virkelig gælder. Vi fokuserer på at hjælpe dem, der har mod og vilje til at hjælpe andre.

Sådan har vi gjort i mange år. Lige siden vi i 1984 leverede det første brandkøretøj, har vi set os selv som makkere med beredskaberne. Vi vil være dem, du kan ringe til for rådgivning, information eller bare en snak om, hvad der rør sig i branchen. Her er vores historie kort fortalt:

1929

Historien begynder

P. Møllers Carrosserieværksted etableres af Karetmager Peter Møller i Ringe. Virksomheden fokuserer på at opbygge lastbiler og køretøjer til vognmænd og handlende. Chassiser kom hjem fra Amerika på godsvogne og byens unge mænd løftede dem af vognene på byens banegård, som lå tæt på virksomheden.

Selv om bygningen var 250 m2 stor – og det var meget dengang – så måtte svendene ligge ude på Nyvej og lave lad og opbygninger, når der ikke var plads indenfor.

1959

Overtagelsen

Asmus Hansen og konen Marie overtager virksomheden, flytter ind i huset ved siden af, og omdøber den til Ringe Karrosseriværksted. Nu hjælper vi også kunderne med autoopretning.

Asmus ville reparere taget efter et voldsomt regnvejr i 1970, men gled på en bjælke og kom til skade med ryggen. Det kom han sig aldrig helt over og måtte overdrage værkstedet til sin tidligere lærling og kammerat.

1973

Energikrisen

Vagn Pedersen og Hans Meng overtager virksomheden fra Asmus Hansen midt i energikrisen. Krisen betyder at mange biler holder stille og det bliver hårde tider for Ringe Karrosseriværksted.  Men virksomheden overlever og flytter til nye lokaler på Korsvangen 15.

De nye lokaler koster 1,2 mil., og det var kun med alles opsparinger og med hjælp fra en statslig udlodning af byggemidler på 250.000,-, at det var muligt at bygge et decideret opbygnings- og opretningsværksted.

Vagn og Hans ansatte deres første medarbejder, Poul Jørgensen. Dengang var lønnen 44,-/time. Poul fik senere sit 25 års jubilæum i virksomheden.

1982

Udvidelsen

Ringe Karrosseriværksted får flere nye kunder, herunder en stor ordre fra Fyns Telefon. Derfor bygger vi til og udvider.

1984

Brand og beredskab

I 1984 opstår muligheden for at opbygge brandkøretøjer i samarbejde med H. Meisner-Jensen, den ikoniske virksomhed fra Skovlunde. De sidder på daværende tidspunkt på stort set hele markedet for brandkøretøjer i Danmark og står for salg og teknik. Som underleverandører får vi lov til at til at stå for opbygningen til brandbilerne. Det første brandkøretøj bliver leveret til Vejle Brandvæsen i 1984, og herefter følger ca. 3 opbygninger om året.

1992

Visioner og  vokseværk

Ringe Karrosseriværksted etablerer et samarbejde med Mitsubishi Danmark og ombygger Mitsubishi Pajero til gulpladebiler. Virksomheden vokser og beskæftiger op til 38 medarbejdere. Der bliver ombygget mere end 10.000 nye biler hen over de næste 11 år.

1996

Partnerskabet

Efter succesen med Mitsubishierne var det tid til at fokusere på opbygninger igen. Partnerskab indgås med den østrigske brandbilsproducent Rosenbauer AG i 1996. Virksomheden omdøbes til Ringe Karrosseri A/S og Vagns søn Martin kommer i praktik i udviklingsafdelingen.

2001

Eksport

Ringe Karrosseri A/S konverteres til et aktieselskab og Martin H. Pedersen (nuværende ejer) ansættes som eksporttekniker.

2002

Styrket specialisering

Virksomheden flytter til Nordbakken 7 og specialiserer sig i opbygning af brand- og specialkøretøjer. Produktionen af brandkøretøjer og salget af udstyr til beredskaber blomstrer. Dog bliver økonomien udfordret på grund af de mange prototyper og mangel på specialiseret arbejdskraft.

2005

Salget

Efter flere år med udfordringer sælges 2/3 af virksomheden til HMK Group i Hjørring. Vagn Pedersen beholder 1/3. Men samarbejdet viser sig at være problematisk. Synergien med HMK Groups øvrige 32 virksomheder udebliver, udfordringerne fortsætter og de hurtige løsninger sidder lidt løst på direktionsgangene.

Der er dog også gode resultater: Virksomheden starter en afdeling særligt til salg af udstyr til beredskaber og akutlæger, kaldet HMK Medicare. Københavns Lufthavne køber de første Rosenbauer Panthere.

2007

Tilbagekøbet

Indenfor bare 1 år køber Vagn Pedersen HMK Group ud og genstarter som 62-årig virksomheden. En ny æra begynder med fokus på at opbygge en stabil og bæredygtig virksomhed, der udelukkende hjælper beredskaber med udstyr af meget høj kvalitet.

Virksomheden kan ikke længere hedde HMK Ringe Karrosseri A/S, og må omdøbes. Vagn vælger RK Brand & Teknik, for ”Det er nu en gang det, vi er bedst til.”

Siden virksomhedens start har telefonnummeret være 1212, herefter 621212 og nu 62621212. Hurtigt kommer den første medarbejder til igen, og snart kommer Martin retur til virksomheden, hvorefter fokus rettes mod at sælge og færdiggøre gode produkter fra de bedste leverandører. 

2011

Næste generation

Martin H. Pedersen overtager 50,25% af aktierne i virksomheden, og far og søn begynder at arbejde tæt sammen på at videreudvikle forretningen.

Allerede i 2010 bliver der afleveret 24 brandkøretøjer til forskellige beredskaber i Danmark, Færøerne og Grønland.

2015

Væksten

Virksomheden ansætter flere medarbejdere for at øge kvaliteten og for at kunne hjælpe flere nye kunder. Pladsen bliver for trang og vi begynder at lede efter nye lokaler.

2018

Branden

Virksomheden flytter til nye lokaler på Nordbakken 7B. Desværre brænder bygningerne kort efter. Branden tester  både vores egne og det lokale beredskabs procedurer og kapaciteter.

Branden gør det svært at hjælpe beredskaberne med at levere det udstyr, vi har lovet, men det bliver dog også en katalysator for udviklingen af virksomheden og den kommende flytning. Vi bygger en organisation med flere medarbejdere og faciliteter som er præsentable og passende for både os og vores kunder.

2019

Genstarten

Efter branden arbejder virksomheden hårdt på at overleve og etablere en ny drifts- og salgsafdeling samt en serviceafdeling i Langå for at komme tættere på kunderne i Jylland.

Det tager os 3 år at komme videre fra branden i 2018 Med god hjælp og stor tålmodighed fra medarbejdere og kunder lykkes det at komme godt videre.

2020

Generationsskifte

Den sidste del af generationsskiftet fra Vagn til Martin finder sted, og Martin Pedersen tager fuldt ansvar for virksomheden. Det betyder opbygning af bedre fysiske rammer og en ny organisation, der er endnu bedre i stand til at hjælpe beredskaberne.

På trods af COVID 19, containerskib på tværs i Suezkanalen, manglende leveringer af Microchips, inflation og krig i Europa, er vi kommet igennem udfordrende år med genopbygning.

2022

Ukrainekrigen

I 2022 etablerer vi en professionel bestyrelse. Bestyrelsen skal være “erfarne øjne udefra” og være med til at sikre en kontinuerlig udvikling af virksomheden.

RK Brand donerer også fire brandkøretøjer til Ukraine.

2023

Fremtidsfokus

Virksomheden lancerer en helt ny visuel identitet for at fortælle historien bedre. Der er fuld fokus på at være en stærk partner for kunder og leverandører og en attraktiv arbejdsplads for medarbejdere. Virksomheden er bedst muligt forberedt på at hjælpe vores beredskaber i en usikker fremtid.

LIGE NU

Fremtiden starter nu

RK Brand & Teknik har gennem hele vores lange historie set fremad. Det gør vi stadig. Vil du også være med til at skabe fremtidens beredskab – så er vi klar til at rykke. 

Du er altid velkommen til at kigge forbi. Vi har frisk kaffe på kanden og måske en ægte fynsk brunsviger til.

Kontakt os her.